Bærekraftig matkunnskap
Norges Bygdekvinnelag skal i gang med et prosjekt for å øke barn og unges engasjement for lokal og bærekraftig mat, og skal bidra med kunnskap om norsk tradisjonsmat.
Tre generasjoner i sving med smørkinna da Bjørgum Bygdekvinnelag deltok på Verdens Kuleste Dag 2019. (foto: Helle Berger)
Medlemmene i Norges Bygdekvinnelag jobber blant annet med å fremme tradisjonell matkultur, og har tidligere fått støtte til å samle inn oppskrifter og gjøre dem tilgjengelige. Nå skal de i gang med et prosjekt for å øke barn og unges engasjement for lokal og bærekraftig mat, og bidra med kunnskap om norsk tradisjonsmat.
Norges Bygdekvinnelag får 2,5 millioner kroner til prosjektet.
Tidligere tildelinger
Norges Bygdekvinnelag har fått støtte til møteplasser og kompetanseøkning for minoritetskvinner, gjennom inkluderingsrosjektet “Kvinner ut“.
I 2018 fikk Bygdekvinnelaget 3 millioner kroner til å utvikle matkurs, med mål om å øke folks kunnskap om norsk tradisjonsmat og lokale råvarer. De utviklet et pedagogisk opplegg og har motivert lokallag til å gjennomføre kurs.
I 2016 fikk Bygdekvinnelaget 1,7 millioner kroner til nettstedet norsktradisjonsmat.no, som ble lansert i mai 2017.